Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Απαντήσεις Β1 και Β2 ( νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία)

 Β1. 


1-γ

2-γ

3-β

4-β

5-α. 


Β2. 


Προφανώς:

 Η διαρθρωτική λέξη «προφανώς» δηλώνει επιβεβαίωση .

Συγκεκριμένα,  στην προηγούμενη περίοδο, αναφέρεται στη σύγχρονη μορφή του φεμινισμού, «στον φεμινισμό της διαφοροποίησης», που τονίζει τις διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων, επειδή τις θεωρεί αγεφύρωτες. Στη συνέχεια, με τη χρήση της διαρθρωτικής λέξης «προφανώς» επιβεβαιώνει την ύπαρξη των παραπάνω διαφορών. 


Όμως: 

Η διαρθρωτική λέξη «όμως» δηλώνει αντίθεση.

 Συγκεκριμένα, στην προηγούμενη πρόταση, αποδέχεται την ύπαρξη διαφορών ανάμεσα στα δύο φύλα. Στη συνέχεια, με τη χρήση της διαρθρωτικής λέξης «όμως» δηλώνει ότι οι διαφορές αυτές δεν αντιβαίνουν σε κάθε άλλη ιδιότητα των ανδρών και των γυναικών, όπως είναι η ιδιότητα του ανθρώπου, του συγγραφέα, του εκπαιδευτικού, του ορειβάτη ή του κηπουρού. 


∆ηλαδή: 

Η διαρθρωτική λέξη «δηλαδή» δηλώνει επεξήγηση. 

Συγκεκριμένα, στην προηγούμενη περίοδο διατύπωσε την άποψη ότι το φύλο κάθε ανθρώπου δεν έρχεται σε αντίθεση με κάθε άλλη ιδιότητά του. Με τη χρήση της διαρθρωτικής λέξης «δηλαδή» επεξηγεί την άποψη αυτή,υπογραμμίζοντας ότι η ιδιότητα του ανθρώπου που ασχολείται με κάποιες δραστηριότητες ιεραρχικά προηγείται και συνυπάρχει, χωρίς να ακυρώνει, την ιδιότητα του φύλου. 

Επειδή: 

Η διαρθρωτική λέξη «επειδή» δηλώνει αιτιολόγηση. 

Συγκεκριμένα, με τη χρήση της διαρθρωτικής λέξης «επειδή»,παρουσιάζει την άποψη των νεοφεμινιστριών για τα αίτια της γυναικείας κακοποίησης. Η γυναικεία κακοποίηση οφείλεται, κατά τις νεοφεμινίστριες, στο γεγονός ότι οι

γυναίκες, λόγω του φύλου τους και μόνο, αποτελούν θύματα, που είναι μόνιμα

εκτεθειμένα στον κίνδυνο. 

Ώστε: 

Η διαρθρωτική λέξη «ώστε» δηλώνει αποτέλεσμα


Συγκεκριμένα, στις προηγούμενες περιόδους έχει αναφερθεί στην έννοια της «αυτοθυματοποίησης» των γυναικών, η οποία διαδίδεται έντονα εξαιτίας της ιδεολογίας του κινήματος του νεοφεμινισμού. Η διάδοση της έννοιας αυτής

έχει τελικά ως αποτέλεσμα η «αυτοθυματοποίηση» να καθίσταται διάκριση και να θεωρείται από κάποιες γυναίκες θετικό στοιχείο.

Επιμέλεια: Α.Βαρνακιωτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.